Installatie

air conditioner service

Installatie

Wij werken met zelfstandige STEK-monteurs en deze monteren enkel onze producten.  Wij leggen het contact  met de vakmensen en zijn maken dan een afspraak met u voor de installatie. Voorgevulde spit-airco’s mogen enkel door gecertificeerde installateurs aangesloten worden. Dit is een Europese verordening, die moet voorkomen dat gefluorideerde broeikasgassen (F-gassen) de atmosfeer vervuilen. Het zelf monteren /aansluiten is wettelijk gezien niet toegestaan. Wel kunt je voorbereidingen treffen zoals gat boren, beugels plaatsen etc. Dat scheelt in de kosten.

 

Wat doet een monteur?

 • Hij doet een druktest met stikstof welke op kan lopen tot 45bar en controleert op deze wijze of de leidingen gesloten zijn en er dus geen gas kan ontsnappen.
 • Dan vacumeert hij de airco, waardoor hij 15% meer opbrengst genereerd. Dus efficiënter werkt.
 • Bij lange leidingen vult hij koelmiddel R32 bij.

AIRCONDITIONING AANSCHAFFEN

Verkoelen in de zomer en verwarmen in de winter, met een airco in huis heb je het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. Moderne airco’s zijn niet alleen betaalbaar maar verbruiken ook weinig energie, zijn fluisterstil en kunnen de luchtkwaliteit bevorderen. Wij hebben een ruim assortiment airco’s uit voorraad leverbaar.

 

Onze medewerkers beschikken over ruime kennis en ervaring, waardoor u verzekerd bent van precieze berekeningen van koel- en warmtevermogens voor een perfecte klimaatbeheersing.

 

 • Gratis adviesgesprek
 • Goedkoop aanbod
 • Montage van A tot Z verzorgd
 • 2 jaar garantie op alle airco’s
 • 2 jaar garantie op airco installatie
Young black woman switching on air conditioning at home

F-Gassen verordening

In verband met de nieuwe F-Gassen verordening (eu) 517/2014 zoals van toepassing vanaf de datum 01.01.2015 ,stellen wij u op de hoogte van de verplichting om een aangekocht airco systeem in gebruik te laten stellen door een erkende installateur of  F-Gas gecertificeerd bedrijf.  Dit in overeenstemming met artikel 10 van verordening (eu) 517/2014.

 

Een airconditioning met een binnen- en buitenelement (split-unit airco) mag alleen door gecertificeerde installateurs worden geïnstalleerd.

 

Broeikasgassen

 

In een airco wordt gebruikgemaakt van een koudemiddel die de warme lucht afkoelt. Meestal zijn dit koudemiddelen die een hoge concentratie aan broeikasgassen bevatten. Deze dragen (in vergelijking tot bijvoorbeeld CO2) sterker bij aan de opwarming van de aarde. Vandaar dat deze gassen niet mogen vrijkomen in de lucht.

 

Koopt u bij ons een airconditioner en wilt u deze laten installeren, dan kunt u ons altijd contacteren voor een gecertificeerde F-gas monteur. Wij werken met zelfstandige, gecertificeerde STEK-monteurs. Deze zijn allen vakbekwaam met het aansluiten en onderhouden van huishoudelijke airco systemen.

ONDERHOUD & SERVICE

Wij raden aan om minimaal een service of onderhoud per jaar uit te voeren aan uw airconditioning. Zo kunt u er zeker van zijn, dat de apparaten tijden de operatie hygiënisch, betrouwbaar en efficiënt werken. Regelmatig onderhoud zorgt er voor dat de airco vrij is van virussen, schimmels en bacteriën. Anders verzamelen zich deze in de apparatuur en verspreiden zich in de lucht. Hoge stroomkosten en technische gebreken kunnen worden vermeden door het schoonmaken van de buitenunit.

 

Tijdens het onderhoud wordt er aandacht besteed aan de volgende punten:

 

 • Controle op juiste werking van de airco.
 • Controle op werking van de aanwezige beveiligingen (indien mogelijk)
 • Visuele controle op beschadigingen, zoals b.v. leidingen en isolatie.
 • Lekdetectie volgens het F-gassenbesluit
 • Controle van de condens afvoeren, Pompjes  e.d.
 • Reinigen van luchtfilter, verdamper en condensor.
LG Background

Laatste project